Eva Sadovská: Potřebuji, aby má práce měla smysl

11. červen 2021

V nejnovějším rozhovoru jsme vyzpovídali Evu Sadovskou, podnikatelku, manažerku a realitní makléřku z rokycanské pobočky M&M reality. Prozradila nám detaily své podnikatelské cesty, čeho si na své práci váží a jak dlouho jí trvalo srovat si time management. A nakonec se dozvíte jednu vtipnou historku z praxe.

Eva Sadovská: Potřebuji, aby má práce měla smyslEva Sadovská: Potřebuji, aby má práce měla smysl

Jak dlouho podnikáš a v jakém oboru? 

Podnikám šestým rokem v oboru realit. Do M&M realit jsem nastoupila hned po škole, předtím jsem v ničem jiném nepodnikala ani nebyla zaměstnaná, pouze jsem měla brigády při studiu.

Jak ses k tomu dostala?

K realitám jsem se dostala úplně náhodou. Měla už jsem dohodnou jinou práci, ale reality mě vždy zajímaly, takže ze zvědavosti jsem přišla na pohovor. V M&M reality potřebovali obsadit pozici asistentky pobočky. Když pohovor skončil, byla jsem v šoku. Bylo to úplně něco jiného, než jsem doposud absolvovala na předchozích pohovorech – obrovská energie, nadšení a přátelský kolektiv. Měla jsem štěstí a vybrali si mě jako asistentku. A tady začala moje cesta. (úsměv)

Co máš na práci makléře nejraději? A co ti naopak třeba vadí?

Práce makléře je různorodá, nikdy to není stejné. Rozhodně se nestane, že byste se nudili. Má to spousty výhod. Nejvíc se mi líbí, že se člověk stále učí a má spoustu možností, jak se posouvat vpřed. Asi to bude znít jako klišé, ale potřebuji, aby má práce měla smysl. Pomáhám lidem plnit si sny a to mě těší. A v neposlední řadě oceňuji časovou flexibilitu a finanční nezávislost. A co mi vadí? Nebudu lhát, některé obchody jsou náročné a musíte je řešit klidně i ve 22:00. 

Jak ses z asistentky pobočky stala manažerkou?

Poté, co jsem na pobočce v Rokycanech pracovala rok a půl jako asistentka, jsem cca 2 roky působila jako realitní makléřka. Zpětně jsem si uvědomila, že ještě než jsem přijala pozici manažerky, bavilo mě kolegům na pobočce pomáhat, řešit různé nečekané situace a tak nějak je motivovat do práce. Naše ředitelka Martina Stupková umí skvěle předvídat, a tak mi nabídla pozici vedoucí pobočky. Věřila ve mě víc, než já sama. Po delší úvaze jsem se rozhodla, že do toho půjdu. A musím říct, že jí jsem vděčná, že mi tu šanci dala. 

Převažuje u tebe větší radost z práce makléře nebo manažera? 

Myslím, že teď už můžu upřímně říct, že manažerská práce. Z těch všech pozic, co jsem u M&M realit prošla, je rozhodně ta manažerská nejtěžší, ale zároveň nejlepší. Zbožňuji svůj tým, baví mě, jak rostou, jejich úspěchy a jejich energie. Ráda jim pomáhám a když vidím, jak se posouvají, je to skvělé. Myslím, že mi sedí obojí, jsem takový chameleon. (smích) Nicméně jako manažer mám před sebou ještě spousty práce. 

Eva Sadovská

Je výhoda pracovat v menším městě, jako jsou Rokycany, než třeba v Plzni?

Podle mě je to určitě výhoda. Lidé se více znají a potkávají se na různých místních akcích. Lidé z vesnic si více řeknou, a když tu práci v dané lokalitě odvádíte skvěle, rozkřikne se to. A prý je tu menší konkurence, ale tu já nevnímám. 

Jaký byl tvůj zatím největší profesní úspěch?

Myslím, že se povedlo vybudovat v Rokycanech stabilní tým kvalitních makléřů. A ráda to naučím každého, kdo bude chtít. Co se týče mé osoby, v začátku kariéry jsem se stala nejlepší asistentkou v regionu, poté i nejlepším makléřem regionu a teď usilujeme o nejlepší pobočku v regionu.

Děláš něco proto, abys byla o krok napřed před ostatními? 

Nemyslím, si že dělám něco speciálního, abych byla o krok napřed. Popravdě se o to ani nesnažím, protože tím, že pracuji v M&M reality, už jsem o 100 kroků napřed. 

Máš konkrétní plány do budoucna? 

Plány samozřejmě mám. Jedním z nich je rozšířit tým o nové lidi a možná i nějaké to infocentrum. 

Dá se tvé podnikání skloubit s volným časem? 

Podnikání a volný čas, to je zajímavá otázka. Mně to trvalo snad 4 roky, než jsem si dokázala nastavit time management, což považuji za důležitou věc při podnikání. Podstatné je, aby si člověk určil své priority. Nicméně tato práce vám dává možnosti v oblasti finanční nezávislosti i volného času. A když se vaše práce vám stane koníčkem, je to úplně nejlepší kombinace. 

Vzpomeneš si na nějaký vtipný zážitek z práce?

Na jeden zážitek z práce si určitě vzpomenu. Zprvu jsem se o to nechtěla podělit. Když si s kolegyněmi voláme, občas z legrace hovor začneme větou: „Dobrý den, tady horká linka, objednala jste si erotické služby?” Jednou jsme si popletly číslo a bohužel na druhém konci telefonu byl klient, který chtěl na prohlídku chaty. Naštěstí se tomu s kolegyní společně zasmáli a situace byla zachráněna. (smích)

Eva Sadovská

Sledujte nás